Află Murano emailate

Murano - Creații originale lucrat manual

Începând cu secolul al XIII-lea, meșteșugarii din Murano, o mică insulă din arhipelagul venețian, încântă ochii și simțurile vizitatorilor. Inițial, forjele de sticlă erau chiar în Veneția.  Orașul fiind construit la vremea respectiva din lemn, toate forjele au fost  trimise pe insula Murano.

Bijuterii din sticlă de Murano​

Murano orașul renumit pentru sticla sa. Bijuteriile din sticlă de Murano sunt în primul rând cunoscute pentru culorile lor pure și strălucitoare. Când vizităm insula din care a ieșit această tehnică de lucru a sticlei, suntem imediat fascinați de culorile locuințelor. Insula vecină, Burano, este similară. Fiecare casă poartă culorile vibrante ale unui ton de sticlă.
Sticlăria venețiană are multe aplicații în lumea artei și meseriilor: sculptură în sticlă, bijuterie din sticlă de Murano, artă de masă etc.

Celebru pe plan mondial pentru culorile sale vibrante

Unele sculpturi din sticlă de Murano (păsări).  Suflanta de sticlă dă naștere unor lucrări de o frumusețe incredibilă. În ceea ce privește bijuteriile, ele sunt adesea realizate cu ajutorul perlelor din sticlă de Murano. Aceste margele sunt incrustate și apoi topite cu bijuteria și placa de cupru în cuptorul de înalta temperatură al maestrului emailar. Bijuteriile din sticlă de Murano prezentate aici sunt create cu această tehnică ancestrală. Descoperiți pandantive și coliere în diferite forme: creola din sticlă de Murano, cruce din sticlă de Murano etc.

Originile bijuteriilor din sticlă de Murano

Arta și prelucrarea sticlei de Murano au fost aduse inițial din cruciade, mai ales a patra prin capturarea Constantinopolului în 1204. Un al doilea val de meșteșugari a sosit și după a doua caderea Constantinopolului în 1453 sub jugul otoman. Cumpărarea unei bijuterii de sticlă Murano este, prin urmare, puțin mai mult decât o achiziție de plăcere, este recunoașterea unei arte istorice.