Află Pandantiv Cruce emailate

Pandantiv Cruce - Creații originale lucrat manual

Pandantiv cruce email : un incontournabil

Pandantivul cruce din email este una dintre particularitățile gamei noastre artizanale. De peste două decenii, Steliana de Perier creaza bijuterii din email pe cupru inspirate de simbolurile religioase descoperite în catedrale, biserici și mănăstiri. Simbolismul Crucii este universal și am făcut o specialitate atât în forma de colier, medalion sau cruce pandantiv.

Dacă în Europa popularizarea artei emailui pe cupru datează din Evul Mediu, originile i se pierd în timpuri îndelungate. Coliere din email şi cruci au fost întotdeauna oferite, ca un cadou, sau ca un semn de apartenenţă la un curent religios.

Pandantivul din email cruce crestina

Foarte popular în catedrale și mănăstiri, pandantivele în forma de cruce creștina sunt un fel de a-si aminti o vizita, a unui pelerinaj, cât și o marturie a credintei. Uneori numită “crucea latină”, forma sa este cea a crucii pe care a murit Hristos. Pandantivul în forma de cruce din email este, de asemenea, un cadou foarte frumos pentru o comuniune sau orice alt eveniment familial și religios.

Pandantivul în forma de cruce malteza

Această cruce este, pe lângă un simbol religios, o distincție onorifică. Folosit de ordine religioase (Sfântul Ioan al Ierusalimului, Montjoie, Huguenot, protestanți…). Acesta a fost folosit și ca recompensă în anumite perioade istorice (din secolul al XVI-lea până la revoluția franceza). Găsiți aici toate crucile malteze în email pe cupru.

Colierul în forma de cruce de Ierusalim

Crucea Ierusalimului ☩ este numită și crucea cu cârja, este perfect simetrică și a fost inițial emblema creștinilor orientali. Este compus dintr-o cruce greacă mare cantonată și 4 cruci mici reprezentând cele patru Evanghelii. Potrivit unor surse, cele patru cruci mici reprezintă cele patru direcții prin care sa răspândit cuvântul lui Hristos.

Cruci basce

Crucea bască, numită și “Lauburu”, care înseamnă “patru capete”, este un simbol milenar care poate fi găsit din neolitic printre populațiile indo-europene. În țara bascilor, aceste cruci cu 4 virgule care se întorc spre dreapta (în direcția stelelor) sunt un semn al sănătății și vitalității, dar reprezintă și cele 4 provincii basce: Alva, Guipùzcoa, Navarra
si Vizsacaya). Găsiți aici crucea basca din email pe cupru.